Yhteystiedot

Leena Välikangas
mirjami.valikangas@
gmail.com
www.leenavalikangas.
julkaisee.fi

Profiloimaton kirjani lähtee myyntiin Google-play kauppaan ja on saatavilla maailmalaajuisesti. osoite. https://play.google.com/store/books/details/Leena_Välikangas_Profiloimaton?id=cCphAwAAQBAJ


Profiloimattoman ja ajatuksia lasten ja nuorten parissa työskentelystä Peräpohjolan Opisto 23.2.2012

PROFILOIMATON, JULKISTAMISTILAISUUS POHJOIS-SUOMEN KIRJAILIJAPÄIVILLÄ 26.1.2012 klo 17.00, Kulttuurikeskus ja Oulussa Huutomerkki ry musteklubi, pe 10.2.2012 Nuclear Nightclub klo 20.

Olen Kemin Suomalaisessa kirjakaupassa 26.1. 2012 klo 12-16.30.
Ylivieskassa 16.2.2012

Kustantajani
www.kirjalabyrintti. net ja www.nordbooks.net

Profiloimaton paperikirjana tilattavissa sähköpostilla suoraan minulta.

Profiloimaton tilattavissa e-kirjana nyt www.elibris.fi. sekä www.akatee
minenkirja
kauppa.fi.
www.ellibs.fi

Novellini kokoelmassa "Huuto Yössä".
www.nordbooks.net
ilmestynyt 15.10.11

Oulun Pääkirjaston aulassa oli minikirjamessut 1.-6.9.2008 ja kirjanjulkistamis-
tilaisuus pidettiin kirjalleni 82 Kuittaa 3.9.2008.

82 Kuittaa-kirjaani saatavilla myös kirjastoista ympäri Suomea.

Tuhannet kiitokset lukijoilleni saamastani palautteesta. Hyvältä tuntuu, kun olette pitäneet kirjastani!
Luettehan myös Profiloimattoman!

Näyte novellistahuuto_yossa-laine_jarkko-15706109-frnt.jpg


  ... Mies seisoi tiellä vihan vavisuttamana. Hän kuori takkinsa kauluksen kätkemän hupun päähänsä ja lähti tarpomaan Volvon jättämissä renkaan jäljissä, joita tuisku jo piilotti kiivasta tahtia. Pyryn suojaamana susi seurasi miestä matkan takaa.
   Nainen oli ajanut muutamia kilometrejä, kun hän huomasi tuiskun seasta tien oikealla puolella hämärästä sanan MOTELLI. Toisesta sanasta hän näki vain O-kirjaimen sanan alkupuolelta. Hän jarrutti kiivaasti ja käänsi auton harmaana kyhjöttävän rakennuksen pihaan. Paksun lumikerroksen vuoksi nainen ajoi vauhdilla perille rakennuksen viereen ja oli kaataa hangesta törröttävän vanhan bensapumpun kumoon. Hän ojensi kätensä takapenkille ja otti lammasturkkinsa. Auton ovi hädin tuskin avautui korkeassa kinoksessa. Nainen puki takin päälleen samalla tarpoen polviaan myöten lumessa kohti rakennuksen päätyä ja himmeästi sisältä paistavaa valoa. Oven edessä oli paksu kerros lunta ja hän joutui potkimaan sitä jaloillaan syrjään saadakseen oven avautumaan. Kengistään lunta tömistellen hän astui sisään pimeään huoneeseen. Silmiään siristellen hän antoi katseensa kulkea huoneessa. Siellä oli vasemmalla puolella korkea tiski, jonka takana ei istunut ketään. Oikealla puolella oli ovi, joka oli raollaan ja sieltä kajasti kellertävää valoa. Hiljaisuuden katkaisi rämäkkä, käheä nauru. Nainen avasi arastellen oven.
  ”Hyvää iltaa. Haluaisin huoneen.”
   Nauru katkesi. Nainen näki huoneessa pyöreän pöydän ja sen ääressä istui neljä sudenkarvalakkista miestä. Pöydällä lojui laseja, pulloja sekä pelikortit. Yksi karvalakkipäistä nousi pöydästä, kaivoi sormellaan mällin ylähuulensa alta ja nakkasi sen lattialle. Muut pelurit katselivat naista pälyillen eläinnahkojen siimeksestä puhumattomana.
   ”Pirun ilimalla sie olet liikkeellä. Pahojen voimien kelillä ja sie eksyt KOHTALOON yöpumhän. Sie näköjään sait mahollisuuen maaemolta. Hyvä ja paha sielä voimiaan mittelöi.”
   ”Ilma on todella kamala enkä halua jatkaa matkaani moisessa säässä. En ole aikaisemmin kulkiessani tätä motellia huomannut. Onko tämä ollut täällä kauankin?”
   ”Jo vain on voinut olla tai sitten ei. Riippuupi millä mielellä kairassa liikkuupi. Onko sutena vai lamphaana. ”
   ”Aha. No, joka tapauksessa haluaisin huoneen. Jätin mieheni kävelemään tuonne tielle, joten jos hän sattuu tänne saakka pääsemään, antakaa hänelle eri huone. En halua jakaa hänen kanssaan huonetta enkä elämääni.”...

Timo Turunen Re: Huuto yössä 21.10.2011 22:07
Sain kirjan novellit luettua. Paras oli ilman muuta Leena Välikankaan novelli! Loistavasti kirjoitettu ja yllätti juonellaan.